Poslovno putovanje u Grčku ( Krf)

Grčki teritorij obuhvaća 6000 otoka i otočića razasutih u Egejskom i Jonskom moru koje čine jedno od najljepših i najzanimljivijih nautičkih destinacija  na svijetu. Orijentirani grčkim kopnom na zapadu i sjeveru, turske obale na istoku i otok Kretu na jugu, grčki otoci predstavljaju zaista jedinstven fenomen na europskom kontinentu. Grčki arhipelag nudi vrlo raznoliki krajolik: zaklonjene uvale, plaže koje se protežu kilometrima, priobalne špilje s strmim stijenama i crni pijesak tipičan za vulkansko tlo, zlatni pijesak s dine, šljunčane plaže, morske obale, itd. Mnoge grčke plaže imaju  plavu zastavu. Turisti imaju na raspolaganju: usluge ronjenja, skijanja na vodi, jedrenja i windsurfinga. Sve to, u kombinaciji s idealnom klimom, sigurnošću grčkog mora i kratkim udaljenostima između luka i obale, čini krstarenje ovim morem nezaboravnim iskustvom zbog čega su grčki otoci toliko popularni među grčkim i stranim posjetiteljima. Najpopularniji grčki otoci podijeljeni su u više skupina.

Krf (Corfùa) , odnosno Kerkyra kako ga nazivaju grčki lokalni stanovnici, pripada grčkim Ionskim otocima (Korfu, Paxi, Lefkas, Kefalonija, Ithaki, Zante i Kythira), a najveći je nakon Kefalonije. Između Corfùa i obližnjih obala Epirusa i Albanvja more je poznato kao “Kerkyrajsko more”, a u sjevernom dijelu se naziva Aghios Stefanos “stretto”  (samo 2 km). S geološkog gledišta Krf je sličan priobalnoj obali. Krfsko područje sastoji se od mnogih planina, posebno u sjevernom dijelu gdje se u regiji obilježava Mt. Pantokratoras. Sjeverna obala Krfa je vrlo nepravilna, zbog toga ovdje možete pronaći mnogo zaljeva i malih rtova, a dok se spuštate prema jugu, možete pronaći duge pješčane plaže. Krf je također okružen velikim brojem malih otočića. Tijekom proteklih godina otok Krf je doživio veliki turistički razvoj i može danas ponuditi moderne građevine koje još uvijek održavaju svoj tradicionalni stil. Oko Krfa pružaju se  mnoge mogućnosti za jedrenje. Jedrilicom možete doći do zapanjujućih pustinjskih plaža i otkriti područja Krfa koja su dostupna samo morem. Krf nije jako vjetrovit otok, ali tijekom popodneva, kada se vjetar počne uzdizati, možete otploviti do sigurne uvale poput Paleokastritsa, Benitsesa, Kassiopija ili Lefkimnija. Zbog svoje klime, ljepote mora i umjerenog vjetra otok Krf svakako je pravo mjesto za sve početnike jedrenja. Ako namjeravate uzeti jedrilicu bez skipera, morate imati dozvolu za jedrenje.

Gouvia Marina smještena je 7 km sjeverno od grada Corfu i smještena je u velikoj i zaštićenoj uvali. Sastoji se od dobro opremljene luke koja može ugostiti do najviše 960 brodova. Ako dolazite s mora morate proći pored malog Lazareto otoka i između Komeno rta i Tourka rt-a. Budući da se nalazite u luci, shvatit ćete da je područje sigurno i dobro organizirano s brojnim uslugama kao restoran, supermarket, praonica rublja i odgovarajuće usluge za  brodova kao što su gorivo, vodovod i struja. Osim toga, postoji taksi usluga i najam, tako da možete stići do grada Gouvia (turističko naselje s mnogo smještajnih kapaciteta, restorana i trgovina) ili grada Kerkyra (postoji i autobusna usluga).

Charter baze se mogu naći u Prevezi, Korfu i Lefkasu.

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6) unnamed (7) unnamed (8) unnamed (9) unnamed (10) unnamed (11) unnamed (12) unnamed (13) unnamed (14) unnamed (15) unnamed (16) unnamed (17) unnamed (18) unnamed

karta marina karta....

 

http://www.marinagouvia-bliss.com/index.php

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed