ISO 9000:2000

Zahtjev za ponudu: Organizacije koje žele ponudu za registraciju trebao bi preko dobavljača Oblik (SIF) i dostaviti ga Quality Manager (QM) ili faksom, poštom ili e-mailom.QM će razmatrati informacije obrazac kako bi se osiguralo opseg dobavljača unutar OTSQR je područja akreditacije i da nema sukoba interesa postoji.

Određivanje dobavljača opseg: dobavljač mora navesti svoj ​​namjeravani opseg upisa na SIF.Dobavljač mora navesti Standardni Industrijska Klasifikacija (SIC) kod koji najtočnije odražava firme proizvode, usluge ili aktivnosti. Međutim, ako NAICS koda su nepoznati, pomoć se može dati.

Registracija

Site-specific & Multi-Site: Obično, OTSQR će samo izdati registraciju na individualnoj osnovi mjestu, no to će se utvrditi OTSQR i dobavljača prije citat pruža. Za organizacije koje rade slične poslove na više mjesta i imaju sjedište, OTSQR može odlučiti izdati cijelu skupinu jedan (1) certifikat. Ovisno o broju mjesta, ovaj program se obično postiže na temelju uzorkovanja tijekom prva registracija reviziju i naknadne nadzornim revizijama.

Priprema citata: citat je pripremio QM.Citat navodi vodeći auditor dnevnih stopa, procjena za početnu nadzor posjeta, i procjenu godišnjih troškova za registraciju i nadzor (nakon pozitivne odluke). Odredbe i uvjeti za citat također navedeno. Kad citat je poslan na dobavljača, što će uključivati ​​prijavnicu navodeći uvjete prijave za registraciju, dogovor uzorka registracije, tako da dobavljač može upoznati s uvjetima upisa i ugovor o povjerljivosti

Zahtjev za registraciju:. Ako dobavljač prihvati ponudu i želi upisati zahtjev za registraciju s OTSQR, onda prijavni obrazac mora biti potpisan i vraćen od strane dobavljača do OTSQR

Izbor ocjenjivačkog tima: QM će odabrati tim ocjenjivanja i raspored uvjetno datum procjene stranica.Dobavljač može prigovoriti, s uzročnikom, na bilo koji od navedenih revizora.

Podnošenje dokumenata za reviziju: Najmanje četiri (4) tjedna prije zakazanog site procjena, dobavljač treba dostaviti dokumentaciju koja opisuje njihov sustav kvalitete kako bi vodeći auditor za pregled.Dokumentacija mora sadržavati kvalitetan priručnik, postupke i organizacijsku shemu.

pregled dokumenata :glavni revizor će obaviti pregled dokumenata kako bi se utvrdilo je li ili nijedokumentiran sustav u skladu s važećim ISO 9000 Series/QS9000 standardu . Rezultati pregleda dokumenata osigurat će se dobavljaču . Bilo nesukladnosti vezane uz dokumentaciju će biti dokumentirani na Supplier poboljšanja zahtjev ( SIR ) i mora biti adekvatno rješavati dobavljaču prijeprocjene stranice mogu se provoditi .

Klasifikacija nonconformances :tim za procjenu će klasificirati nonconformances kao ni teške ili manje. Teške nonconformances su definirani kao tip nesukladnim koji uzrokuje sumnje o tome da li ili nedobavljač sposoban dobavu proizvoda ili usluge koji zadovoljavaju zahtjeve kupaca , odnosno ukupne protekne dokumentiranog sustava , ili niza manjih nonconformances u određenom elementu ; ili nedostatak dokumentacije iz cijelog ili djelomičnog elementa sustava kvalitete . Ovo razvrstavanje se koristi , u među ostalim mjestima , za određivanje hoće li ili neće potvrditi provedbu dobavljača korektivne akcije i / ili povećati nadzor frekvencija i dati dostavljača povratne informacije o najznačajnijim neujednačenosti promatranih .

procjena Site: OTSQR obavlja site reviziju objekata dobavljača za procjenu dobavljača pristup, uporabi i rezultate svog sustava kvalitete. Otvaranje i zatvaranje susreti će se održati tijekom procjene da pregleda sve nonconformances pisane i za pregled sveukupne rezultate ocjenjivanja. Jedan kompletan ciklus unutarnje revizije i jednom pregledu za upravljanje mora biti provedena prije registracija može se odobriti.

Priprema revizijskog izvješća: Nakon revizije završen, glavni revizor će pripremiti izvješće te ga i njegov / njezin prijedlog dostaviti QM. Na temelju pozitivnih rezultata i minimalnim brojem manjih nonconformances nalaze, glavni revizor može napraviti pozitivnu preporuku QM.

Odgovor

od dobavljača do nesukladnim :dobavljač dopušteno šest ( 6 ) tjedana od dana završnog sastanka odgovoriti na neujednačenosti s korektivne akcije . QM iglavni revizor će razmotriti dobavljača odgovor i ako je odgovarajuća ,QM će utvrditi je li ili nijefollow – up posjet je dužan potvrditi provedbu . Dobavljač će biti dopušteno do šest ( 6 ) mjeseci provesti korektivne mjere od dana odgovori snabdjevača su odobreni od strane OTSQR . Ako je potrebnopratiti posjet, to će biti na rasporedu u dobavljača praktičnost . Ako dobavljača odgovor nije adekvatan , one moraju ispraviti njihov odgovor . Dobavljač Poboljšanje Zahtjev ( SIR ) ne može biti zatvoren dok dobavljača odgovor i praćenje posjeta ( glavni / teške nonconformances ) , ako je potrebno , zaključeno je pozitivno , , samo dva follow – up revizije mogu se provoditi po početnoj registracije revizije ili nadzora Revizija .

Registracija odluka :QM će utvrditi je li ili nijedobavljač mora ispunjavati uvjete za registraciju . Jedan od sljedećih odluka bit će : ( 1 ) ispunjava uvjete za registraciju , ( 2 ) suspendiran registraciju , ili ( 3 ) uskratiti registraciju
.

Pozitivna registracija odluka: Ako se odobri pozitivna odluka, dobavljač primit će završno izvješće u roku od dva (2) tjedna iz rješenja o registraciji, te će potpisati sporazum o registraciji sa OTSQR pristao biti u skladu s ISO 9000 standarda Series/QS9000 za vrijeme trajanja ugovora na tri (3) godine. Međutim, verbalno obavijest će se održati ubrzo nakon registracije donese odluka.

nadzor: nadzor posjeta će biti izvedena na 6-6-9-9 frekvencije za ISO 9001/2. Ova frekvencija može se smanjiti ili povećati na temelju rezultata rada. Tijekom svakog nadzora samo uzorak će se uzeti u pojedinim elementima standarda. Tri elementa će biti revizija u svakom slučaju, primjerice, 4,1 upravljanje Reponsibility, 4.5 Upravljanje dokumentima (promjena sustava), 4,14 ispravci, 4,17 unutarnje revizije.

Pritužbe protiv registriranog dobavljača: pritužbi trećoj strani protiv registriranog dobavljača može se podnijeti OTSQR a istraga će biti izvedena
.

Negativna registracija odluka: Ako negativna registracija donese odluka, prije ponovne revizije, dobavljač mora ispunjavati uvjete propisane OTSQR i moraju čekati dovoljnu količinu vremena kako bi se osigurala glavne / teške nonconformances su ispravljene

Žalbeno: dobavljač može, u skladu s OTSQR žalbeni postupak SOP 25,0 (kopija koje se mogu dobiti na zahtjev), podnijeti žalbu protiv odluke koju OTSQR.
Uporaba OTSQR i akreditacije tijela za registraciju oznake: Registrirani dobavljači su ovlašteni koristiti OTSQR traga za registraciju uz akreditacijsko tijelo je oznaka za označavanje da je njihov sustav kvalitete u skladu s ISO 9001/2 standard. SOP 13,0 detalji korištenje i ograničenje od maraka.

posebne napomene :

1 . Proces za proširenje ili smanjenje opsega certifikata :
Proširenje ili smanjenje opsega ovjera ovlaštenog tvrtka je pokrenula normalno od strane klijenta , primjerice , dodavanje novih stranica, liniju proizvoda ili usluge ili smanjenje : linije normativ niz procesa / proizvoda ili lošije. Svi zahtjevi za proširenje opsega mora dokumentirati optuživanju prirodu očekivane promjene . Ovaj dokument će biti podnesen OTSQR za pregled . GM / Quality Manager ( QM ) će razmotriti zahtjev i izvijestiti dodijelio glavnu revizorom traži promjene . Zatražena izmjena će se ocjenjivati ​​na licu mjesta tijekom sljedećeg zakazanog revizije ili na poseban zahtjev ,revizija provedena odmah . Nakon uspješnog završetka revizije ,QM će pregledati revizijsko izvješće i sve dokumentacije dostavljene u odnosu na promjenu opsega . Nakon čega se sve potrebne registracije dokumentacija će se mijenjati u skladu s tim . Dobivena je promjena će biti dokumentirani na Client Change obrascu , Obrazac broj 0091and podnesenom QM za pregled i odobrenje .
Mjere za smanjenje opsega certifikata može biti iniciran od strane klijenta, nalaza tijekom OTSQR revizije ili na temelju žalbe kupaca ( nakon istrage koja se može uključiti na licu pregled ) .

2. Multi-stranica Registracija / certifikat:
Za organizacije koje rade slične poslove na više mjesta, a slijedi zajednički dokumentirani sustav kvalitete u sustav koji se njime. OTSQR može izdati cijelu skupinu jedan (1) uvjerenje temelji na uspješnom završetku svih revidiranih stranicama. Ovisno o broju mjesta, ovaj program se ostvaruje na temelju uzorkovanja tijekom prva registracija revizije i nadzornih audita.Veličina uzorka temelji se na ukupnom broju objekata / mjestima, osim u središnjicu. Cjelovita informacija može se naći u OTSQR SOP 22.0.

3. Ograničenja o follow-up revizije:
Kako bi se smanjile šanse za konzultacije tijekom više follow-up revizije, broj je ograničen na dva puta. Nakon što je drugi nastavak revizija i zadovoljavajuća korektivne akcije nije postignut, tvrtka bi trebala razmotriti traženje vanjskog sustava upravljanja kvalitetom profesionalno.

4. Objašnjenje Continuous Registracija opcije:
Kontinuirano Registracija opcija temelji obavljanje početnu kontrola po standardnim procedurama i nadzornih audita svakih šest mjeseci do isteka roka od tri godine.Ponovna procjena povezani s ovom opcijom je potrebno ipak temelji na manjoj količini vremena provedenog na licu mjesta;. Vezane uz obavljanje svoje tvrtke tijekom prethodne tri godine

Comments are closed